Chi Gong


Qi Gong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die vloeiende bewegingen gebruikt om geblokkeerde lichaamsenergie vrij te maken. Specifieke houdingen en bewegingen zijn gerelateerd aan de energiebanen van onze belangrijke vitale organen. Deze oefeningen stimuleren, stretchen, bevorderen de flow en gebruiken visualisatie.

Door de rustige en vloeiende bewegingen van Qi Gong te ervaren, voel je hoeveel energie het je oplevert. Het verbetert je vitaliteit, gezondheid en brengt rust en ontspanning. Qi Gong is geschikt voor alle leeftijden en de lessen zijn voor iedereen die zijn lichaam de weldaad gunt om te stromen en gezond te blijven.

Qi Gong wordt soms ook wel de Chinese Mindfulness genoemd, omdat je heel bewust stapsgewijs met lichaam en geest als een geheel beweegt in de ruimte. Naast Qi Gong maak ik ook gebruik van Yin yoga-oefeningen en geleide meditatie om bewustwording en het in beweging brengen van je lichaam te bevorderen. Zo kun je je gezondheid optimaal houden, omdat stagnatie kan leiden tot een gevoel van niet lekker in je vel zitten of ziek zijn.

Ik geef les op maandagochtend om 9:15 uur in het hofje in Maria Hoop op Kerkweg 46, op dinsdagmorgen bij LinZZ en op vrijdagmiddag bij 't Paradies in Roermond. Bel gerust als je meer informatie wilt. Dit wordt niet vergoed door de aanvullende verzekering.
Powered by webXpress